ViktVäktarna - Salladsostbiffar med varm potatissallad

Salladsostbiffar med varm potatissallad

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
De här biffarna smakar härligt av salladsosten och blir extra saftiga. Servera med den varma potatissalladen så har du en somrig och enkel rätt att bjuda på!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Äggula

1 st

Salladsost (feta) 10%

50 g

Oregano

1 tsk, torkad

Persilja

2 msk, hackad

Olivolja

2 tsk

Potatis

600 g

Rädisor

1 knippe(n)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Blanda färs, äggula, smulad ost, oregano, persilja, salt och peppar. Forma till biffar och stek i 2 tsk olja.
  3. Skiva rädisor och morötter tunt, gärna med mandolin. Strimla lök tunt. Blanda grönsaker med potatisen och olja och krydda med salt och svartpeppar. Servera till biffarna.