Rostade grönsaker och salladsost med pesto
10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Perfekt vardagsmat! En härlig bit ost toppad med en citron-, sumak- och honungsblandning ugnsrostad tillsammans med sötpotatis, broccoli och rödlök. Till denna härliga plåt serveras dessutom en drömmig pesto. Missa ej.
Ingredienser
Sötpotatis okokt
600 g
Broccoli
2 stånd
Lök
2 st, röd/röda
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 msk
Salladsost (feta) 10%
150 g
Citron
1 tsk, pressad
Honung
1 tsk
Sumak
¼ tsk
Spenat, förvälld/fryst
50 g
Basilika
1 kruka(or)
Spenat, förvälld/fryst
25 g
Parmesanost
1 dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Citron
½ st
Solroskärnor
3 msk
Olivolja
1 msk
Vatten
1 msk