ViktVäktarna - Fikonsallad med getost och vaniljdressing

Fikonsallad med getost och vaniljdressing

4
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Mer sallad på julbordet säger vi! Denna variant med ruccola, fikon, getost, valnötter, silverlök och en sötsyrlig vaniljdressing är helt grym.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, silverlök

Balsamvinäger

2 msk

Rapsolja

1 msk

Honung, flytande

1 msk

Vaniljpulver

1 krm

Fikon, färska

8 st

Valnötter

1 dl

Ruccola

200 g

Färsk getost (chèvre) max 19 %

100 g

Instruktioner

  1. Skiva lök tunt, gärna med mandolin. Lägg i isvatten medan du förbereder det andra.
  2. Vispa ihop vinäger, olja, honung, peppar och vaniljpulver.
  3. Dela fikon i kvartar.
  4. Rosta nötter i en torr panna och hacka dem grovt.
  5. Lägg ruccola på ett fat och fyll på med lök och fikon. Blanda med dressingen och toppa med smulad ost och nötter.