Foto av Filé med grönpepparsås från WW ViktVäktarna

Filé med grönpepparsås

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé med grönpepparsås och kokta grönsaker. En klassiker som är väldigt omtyckt!

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Schalottenlök

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Grönpeppar

1 msk, 1/2 - 1 msk

Kalvfond

2 msk

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Morot

5 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Haricots verts

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatis.
  2. Bryn filén runt om i margarin. Lägg över i en ugnsform och stek färdig i ugn ca 20 minuter.
  3. Hacka lök och fräs i margarin i en kastrull. Tillsätt grönpeppar, kalvfond, vatten, matgrädde och redning. Koka ihop till en sås.
  4. Koka morötter och palsternacka. Skär upp filén och servera med potatis, grönsaker och grönpepparsås.
  5. Tips! Rosta potatis och rotfrukter i ugn istället för att koka dem. Har du andra grönsaker hemma som börjar se lite trötta och trista ut, låt dem hänga med in i ugnen. Det mesta passar, lök, broccoli, blomkål etc. Våga testa nytt!