Foto av Filé med potatis- och grönsaksgratäng från WW ViktVäktarna

Filé med potatis- och grönsaksgratäng

10
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé rullad i rosépeppar är en kryddstark rätt som doftar underbart när du dukar fram den. Det blir extra läckert tillsammans med potatisgratäng.

Ingredienser

Potatis

400 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Mjölk 0,5%

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Basilika

1 msk

Ost riven 17%

3 msk

Fläskfilé

250 g

Rosépeppar

1 msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda mjölk, matlagningsgrädde och basilika. Häll över grönsakerna. Strö över ost och tillaga i ugn ca 40 minuter.
  4. Putsa köttet, krydda med salt och peppar. Rulla filén i krossad rosépeppar. Stek i margarin tills den är genomstekt. Servera med gratängen och sallad.

Anteckning

Omfotograferad 2015