Foto av Filé med ugnsrostad potatis och grönsaker från WW ViktVäktarna

Filé med ugnsrostad potatis och grönsaker

15
Points®
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att grilla spett uppskattar både gammal och ung. Här med både helt kött och smakrik korv som smakar gott till örtsåsen.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Korv 12%

2 st, chorizokorv

Paprika

1 st, röd

Champinjoner

8 st

Rapsolja

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Citron

1 st, 1 msk pressad

Sambal oelek

1 tsk

Timjan

10 g, 4 kvistar

Potatis

800 g

Paprika

2 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

10 st

Rapsolja

1 msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Timjan

2 msk

Basilika

2 msk

Persilja

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Instruktioner

  1. Blanda samman 2 msk olja, pressad vitlök, pressad citron, sambal och timjan till marinaden i en plastpåse och lägg ner filén. Låt den marineras 1-2 timmar. Blanda samman såsen av yoghurt, hackade örter och pressad vitlök smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Dela grönsakerna i större bitar, lägg i en plastpåse med olja. Strö över salt och blanda om. Torka av köttet och varva filén, korv, paprika och svamp på spett. Ta upp grönsakerna och lägg på grillgaller. Grilla filé och grönsaker. Servera med örtsåsen. Tips! Lägg grönsakerna på ugnsplåten med potatis istället för att grilla dem. För annan smak på såsen, välj sweet chili istället för örter.