Foto av Filé- och potatisgryta från WW ViktVäktarna

Filé- och potatisgryta

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig och mättande gryta med fläskfilé. Ajvar relish och vitlök ger god smaksättning åt denna rätt.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Potatis

600 g

Schalottenlök

2 st

Paprika

2 st

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Ajvar relish

½ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Köttbuljong

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Instruktioner

  1. Skala potatisen och dela i klyftor. Hacka löken, skär filén i skivor och paprikan i bitar. Hetta upp oljan i en gryta och fräs potatis, lök, filé och paprika. Krydda med salt och paprikapulver. Tillsätt ajvar, pressad vitlök, buljong och grädde. Låt grytan koka ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. Servera med sallad.