ViktVäktarna - Fläskfilé i rostad paprikasås med pasta

Fläskfilé i rostad paprikasås med pasta

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en riktig helgpasta med saftig helstekt fläskfilé i en mustig tomat- och paprikasås, toppad med valnötter, parmesan och örter.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Grillad paprika i lag (utan olja)

370 g, 1 burk à 530 g

Rapsolja

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Socker

1 krm

Oregano

1 tsk, torkad

Fläskfilé

500 g

Bönpasta okokt (100% bönor)

200 g

Valnötter

1 dl

Parmesanost

1 dl

Oregano

1 kruka(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skär lök och vitlök i grova bitar. Dela paprikan i mindre bitar.
  2. Fräs lök och vitlök någon minut i hälften av oljan i en kastrull. Blanda ner krossade tomater, paprika, salt, peppar, socker och oregano. Låt sjuda under lock ca 5 minuter.
  3. Salta och peppra filén och bryn den runtom i resterande olja i en stekpanna. Häll över paprikasåsen, sänk värmen och låt sjuda under lock tills köttet är genomstekt (65° i innertemperatur),ca 20-25 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva upp fläskfilén och servera med såsen, pasta, nötter, parmesan, oregano och persilja.

Anteckning

För snabbare tillagning, skiva upp köttet innan det steks.