Foto av Filodegsflarn med primörer från WW ViktVäktarna

Filodegsflarn med primörer

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett filodegsflarn fullproppat med primörer och örter går alltid hem! Funkar till lunch, som en lättare middag tillsammans med en matig sallad eller varför inte på ett härligt buffébord?

Ingredienser

Olivolja

1 msk

Filodeg

200 g

Sparris

1 knippe(n)

Zucchini (squash)

1 st

Salladslök

4 st

Cocktailtomater

8 st

Ägg

1 st

Fraiche 5%

1 dl

Oregano

1 msk, färsk

Ruccola

2 dl

Basilika

3 msk, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Pensla varje filodegsark med lite olja och lägg dem omlott i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen tills den är gyllene, 3-4 minuter.
  3. Koka sparris ett par minuter tills de precis börjat mjukna.
  4. Finhacka zucchini och salladslök. Halvera tomater.
  5. Vispa ihop ägg, fraiche, salt, peppar och oregano och häll i filodegspajskalet. Toppa med grönsakerna och sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 10-15 minuter.
  6. Låt svalna något och toppa med ruccola och basilika.