ViktVäktarna - Filodegsflarn med tomat och salladsost

Filodegsflarn med tomat och salladsost

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Ett gyllene filodegsflarn toppat med salladsost, tomat och färska kryddor - perfekt på buffébordet, som förrätt, till minglet eller som del i en brunch. När det är tomatsäsong finns det hur många former och storlekar som helst, så våga testa nya varianter.

Ingredienser

Filodeg

5 platta(or)

Olivolja

1 msk

Salladsost (feta) 10%

150 g

Tomat

500 g

Basilika

1 msk, färsk

Mynta

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg på filodegsarken, pensla med olja mellan varje. Vik upp kanterna något. Salta och peppra och smula över hälften av salladsosten. Sätt in i ugn ca 10 minuter. Låt sedan svalna något.
  3. Skiva upp tomater och lägg dem på filodegsflarnet. Toppa med resterande ost och örter. Servera direkt.