ViktVäktarna - Filodegspaj med broccoli, betor och chèvre

Filodegspaj med broccoli, betor och chèvre

8
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En härligt frasig filodegspaj fylld med betor, chèvre och en äggstanning med broccoli och lagrad ost. Ät den med en stor matig sallad till lunch eller middag, eller servera den på ett buffébord!

Ingredienser

Rödbetor, färska

500 g, gärna blandade betor

Broccoli

1 stånd

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ägg

3 st

Ost riven 17%

75 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Timjan

2 msk, hackad

Filodeg

125 g

Olivolja

1 msk

Getost (chèvre)

100 g

Instruktioner

  1. Koka betor mjuka. Skala dem och skär i tunna klyftor.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Koka broccoli, skölj i kallt vatten och låt rinna av helt. Tillsätt grädden och mixa slätt. Vispa ner ägg och riven ost. Smaka av med pressad vitlök, timjan, salt och peppar.
  4. Pensla varje filodegsark med lite olja och lägg dem omlott i en pajform (ca 26 cm Ø). Häll i ägg- och broccolismeten. Fördela betorna i smeten. Dela chèvre i mindre bitar och fördela över pajen.
  5. Sätt in i ugnen tills den stelnat och fått fin färg, 40 minuter.