[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Filodegspaj med fläskytterfilé och rödkål från WW ViktVäktarna

Filodegspaj med fläskytterfilé och rödkål

11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En färgstark och spröd paj med härliga smaker.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Citron

½ st

Vatten

1½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Spenat, färsk

70 g

Filodeg

250 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Strimla kött, rödkål och purjolök. Bryn i margarin tills köttet fått fin färg. Det behöver inte vara helt färdigt då det kommer att tillagas klart i ugnen. Krydda med salt, peppar, rivet skal och saft från citron.
  3. Häll på vatten och matlagningsbas och lägg i buljongtärning. Låt sjuda tills buljongtärningen lösts upp. Blanda ner spenat och häll därefter över allt i en ugnsfast form.
  4. Knyckla ihop filodegen och lägg den slarvigt över köttet och grönsakerna.
  5. Pensla filodegen med olja och sätt in i ugn ca 20 minuter tills den fått fin färg.