Foto av Filodegspaj med fläskytterfilé och rödkål från WW ViktVäktarna

Filodegspaj med fläskytterfilé och rödkål

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En färgstark och spröd paj med härliga smaker.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Purjolök

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Citron

½ st

Vatten

1½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Spenat, färsk

70 g

Filodeg

250 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Strimla kött, rödkål och purjolök. Bryn i margarin tills köttet fått fin färg. Det behöver inte vara helt färdigt då det kommer att tillagas klart i ugnen. Krydda med salt, peppar, rivet skal och saft från citron.
  3. Häll på vatten och matlagningsbas och lägg i buljongtärning. Låt sjuda tills buljongtärningen lösts upp. Blanda ner spenat och häll därefter över allt i en ugnsfast form.
  4. Knyckla ihop filodegen och lägg den slarvigt över köttet och grönsakerna.
  5. Pensla filodegen med olja och sätt in i ugn ca 20 minuter tills den fått fin färg.