ViktVäktarna - Filodegspaj med kyckling och champinjon

Filodegspaj med kyckling och champinjon

6
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En smaskig paj med kyckling och svamp toppad med frasig filodeg. Servera med blancherad grönkål. Variera genom att byta ut kycklingen mot färs. Det är också gott att ha salladsost i fyllningen.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

1 msk

Champinjoner

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Vetemjöl

2 msk

Vatten

3 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Filodeg

250 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Grönkål

200 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela kyckling i mindre bitar och fräs i hälften av oljan tills den är gyllene. Lägg åt sidan.
  3. Dela svamp i mindre bitar, skala och hacka lök och vitlök. Stek i resterande olja.
  4. Blanda ner kycklingen bland lök och svamp. Tillsätt mjöl, vatten och buljongtärning och låt koka ihop några minuter. Blanda ner matlagningsbas och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll över blandningen i en ugnsform. Skär filodegen i mindre bitar och lägg ovanpå kyckling och svampsåsen. Pensla filodegen med margarin.
  6. Tillaga i ugn ca 20 minuter.
  7. Repa kålen, dela i mindre bitar och blanchera sedan i saltat vatten. Servera till pajen.

Anteckning

Använd med fördel en större form så att filodegen får större gräddningsyta och därmed blir mer frasig.