Foto av Filodegspaj med ricotta och lax från WW ViktVäktarna

Filodegspaj med ricotta och lax

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En vårig ostpaj på filodeg serverad till rökt lax. En suverän middag eller som en del på buffébordet.

Ingredienser

Filodeg

6 platta(or), à 35 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Sockerärter

500 g

Salladslök

4 st

Ricotta

400 g

Ägg

6 st

Basilika

8 msk, blandade örter

Lax kallrökt

200 g

Instruktioner

  1. Dela filodegen och lägg i en pajform 3 och 3 omlott. Pensla med margarin. Lägg sockerärterna i kokande lättsaltat vatten 2-3 min. Häll av vattnet och spola dem sedan med kallt vatten. Strimla salladslöken. Lägg sockerärter och salladslök i formen. Vispa samman ost och ägg. Vänd ner örterna och häll det över grönsakerna i formen. Grädda i ugn 180° ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna. Servera med skivad lax.