Foto av Filodegspaj med rödbetor och salladsost från WW ViktVäktarna

Filodegspaj med rödbetor och salladsost

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig filodegspaj med linser, rödbetor och salladsost som är både enkel och snabb. Passar lika bra som helglunch, middag eller på buffébordet.

Ingredienser

Rödbetor, förkokta

250 g

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Timjan

1 tsk, 3 kvistar

Oregano

1 tsk

Balsamvinäger

½ msk

Salladsost (feta) 10%

100 g

Filodeg

4 platta(or)

Olivolja

1 msk

Bladpersilja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva betor tunt och lägg i en skål med sköljda och avrunna linser, timjan, oregano, vinäger, salt och peppar. Blanda ner hälften av osten.
  3. Lägg ett filodegsark på en bakplåt och pensla med olja, lägg på ännu ett en annan vinkel och upprepa med resterande ark. Lägg över bet- och linsröran på filodegen och vik upp kanterna, pensla med resterande olja och sätt in i ugnen 15-20 minuter.
  4. Toppa med resterande ost och persilja.