Foto av Fiskfläta med grön sås från WW ViktVäktarna

Fiskfläta med grön sås

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Den här läckra fiskrätten är både nyttig och lätt att laga. Bra vardagsmat, helt enkelt!

Ingredienser

Lax

600 g

Torsk

600 g

Fiskbuljong

1 liter

Spenat, förvälld/fryst

250 g, hackad

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 msk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Gräslök

1 dl

Gröna ärter

2 dl

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Potatis

2½ kg

Instruktioner

  1. Putsa fiskfiléerna och skär dem i ca 2 cm tjocka strimlor. Ta 2 vita och 2 röda strimlor och fläta ihop försiktigt. Lägg skarven omlott och fäst med tandpetare. Vik in ändarna och flytta försiktigt över flätorna på ett ugnsfast fat. Salta försiktigt. Häll buljong över så att det precis täcker fisken och lägg på ett bakplåtspapper. Ställ in formen i 125-150°C ca 15 min tills fisken är färdig. Sila buljongen och häll den i en kastrull. Låt den koka ihop tills drygt hälften återstår. Vispa ut redningen i grädden och häll ner. Blanda i spenat och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera med lättkokta morötter, ärter, potatis och sås.