Foto av Fish and chips från WW ViktVäktarna

Fish and chips

9
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fish and chips utan fritös - javisst! Ugnsbakade potatisklyftor och panerad fisk varvas med en god dressing. Servera gärna på autentiskt vis, alltså i tidningspapper.

Ingredienser

Potatis

500 g, fast sort

Rapsolja

1 msk

Torsk

600 g, 4 bitar

Ägg

1 st

Vetemjöl

½ dl

Sallad

1 dl

Rödvinsvinäger

1 msk

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Majonnäs 80%

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Dill

1 msk, färsk, finskuren

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala potatisen och skär i klyftor. Pensla potatisklyftorna med oljan, salta och peppra och grilla i ugnen tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti.
  3. Blanda ihop en dressing på yoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill. Salta och peppra och ställ i kylen.
  4. Salta och peppra torsken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa torsken där i. Vänd sedan torsken i vetemjöl. Baka av i ugnen i 10-15 minuter. Se till så att fisken inte blir torr och tråkig.
  5. Gör en strut av ett tidningspapper. Varva fisk i bitar, potatis och sallad i struten, droppa över vinäger och toppa med dressingen.