Foto av Fisk i apelsinsås från WW ViktVäktarna

Fisk i apelsinsås

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisk i en läcker apelsinsås smakar fräscht och gott! En fiskrätt som hela familjen tycker om. Servera med potatis och grönsaker.

Ingredienser

Torsk

600 g

Apelsin

2 st, saft och skal

Fiskbuljong

1½ dl

Fraiche 5%

1½ dl

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rosmarin

1 msk, färsk

Paprika

1 st, röd

Potatis

1200 g, kokt

Sockerärter

250 g

Instruktioner

  1. Tvätta och riv skal av en apelsin. Pressa båda apelsinerna. Koka upp apelsinsaft, buljong och fraiche i en gryta. Dela fänkål i mindre bitar och lägg i grytan. Låt det koka 5 min. Lägg i fisken i bitar, rosmarin, strimlad paprika och låt det sjuda 5 – 10 min. Strö över apelsinskal. Servera med kokt potatis och sockerärter.