Foto av Fisk i hummersås från WW ViktVäktarna

Fisk i hummersås

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker fiskrätt med ugnsrostade rotsaker. Hummersåsen ger fantastiskt god smak åt denna rätt.

Ingredienser

Hoki

600 g

Potatis

4 st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Timjan

1 msk

Hummerfond

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Dill

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. Lägg dem i en ugnsform, ringla över 2 tsk olja och strö över timjan. Tillaga i ugn 225° ca 15 minuter, rör om någon gång under tiden. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Krydda fisken med salt och peppar, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Sätt in fisken och stek ca 10 minuter. Blanda fond, grädde och mjölk i en kastrull och koka upp, vispa ner redningen. Smaka av med salt, peppar och rör ner dill. Servera fisken med rotfrukter och sås.