Foto av Fisk med purjolök och bacon från WW ViktVäktarna

Fisk med purjolök och bacon

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En fiskrätt som hela familjen tycker om! Baconet gör att fisken smakar extra gott.

Ingredienser

Potatis

800 g

Kotlettbacon

140 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Sej

600 g, eller annan vit fisk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 dl

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen.
  2. Strimla bacon och knaperstek i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla purjo och fräs i hälften av margarinet.
  3. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform, salta och peppra. Lägg på purjon och slå över grädden. Strö över bacon. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
  4. Servera fisken med potatis och sallad.
  5. Tips! Det är gott och ser lite festligare ut med pressad potatis, dessutom får man lättare upp all god sås då!