Foto av Fisk- och räksoppa från WW ViktVäktarna

Fisk- och räksoppa

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gyllene fisksoppa med lax, torsk, räkor, basilika, timjan och självfallet även fisksoppans bästa vän - saffran.

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Saffran

1 pkt

Timjan

2 tsk, torkad

Basilika

2 tsk, torkad

Matlagningsvin, vitt

2½ dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Fraiche 5%

1 dl

Vatten

3 dl

Lax

200 g

Torsk

200 g

Skalade räkor

200 g

Citron

1 st, eller limesaft

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolök. Skala och hacka gul lök och vitlök.
  2. Värm margarin i en stor gryta och fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig.
  3. Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré, salt, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan vin och buljongtärning. Koka ett par minuter.
  4. Blanda ner matlagningsbas, fraiche och vatten och låt sjuda ca 15 minuter.
  5. Skär upp fisk i munsbitar, lägg i grytan och sjud ytterligare ca 7 minuter.
  6. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Låt bli varma och servera genast.