Foto av Fisk- och räksoppa från WW ViktVäktarna

Fisk- och räksoppa

6
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gyllene fisksoppa med lax, torsk, räkor, basilika timjan och självfallet även fisksoppans ständiga följeslagare - saffran.

Ingredienser

Purjolök

½ st

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Saffran

1 pkt

Timjan

2 tsk, torkad

Basilika

2 tsk, torkad

Matlagningsvin, vitt

2½ dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Fraiche 5%

1 dl

Vatten

3 dl

Lax

200 g

Torsk

200 g

Skalade räkor

200 g

Citron

1 st, eller limesaft

Instruktioner

  1. Skölj och strimla purjolök. Skala och hacka gul lök och vitlök. Smält margarin i en stor gryta och fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré, salt, saffran, timjan och basilika. Fräs ett tag och tillsätt sedan vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, fraiche och vatten. Sjud i 15 minuter. Skär upp fisk i munsbitar, lägg i grytan och sjud ytterligare ca 7 minuter. Tillsätt räkor tillsammans med saft från citron eller lime. Hetta upp och servera genast.