Fisk- och räksoppa
4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gyllene fisksoppa med lax, torsk, räkor, basilika, timjan och självfallet även fisksoppans bästa vän - saffran.
Ingredienser
Purjolök
½ medelstor(t)/medelstora
Lök
½ st, gul/gula
Vitlök
1 klyfta(or)
Margarin flytande 80%
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Saffran
1 pkt
Timjan
2 tsk, torkad
Basilika
2 tsk, torkad
Matlagningsvin, vitt
2½ dl
Fiskbuljongtärning
1 st
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2 dl
Fraiche 5%
1 dl
Vatten
3 dl
Lax
200 g
Torsk
200 g
Skalade räkor
200 g
Citron
1 st, eller limesaft