Foto av Fiskbiffar med krossad potatis och remoulade från WW ViktVäktarna

Fiskbiffar med krossad potatis och remoulade

9
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig vardagsmiddag med milda torskbiffar, krossad färskpotatis med persilja och flingsalt och så en hemmagjord remouladsås. Gott för hela familjen!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 32%

1½ msk

Gurka inlagd

10 skiva(or), finhackad

Bladpersilja

2 msk, hackad

Dill

2 msk, hackad

Dragon

1 tsk, torkad

Senap (dijon)

1 tsk, 1-2 tsk

Curry

1 krm

Torsk

500 g

Potatismjöl

2 msk

Äggvita

1 st

Cayennepeppar

1 krm

Rapsolja

2 tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Rapsolja

2 tsk

Haricots verts

180 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Blanda ihop fraiche, majonnäs, gurka, persilja, dill, dragon, senap och curry. Smaka av med lite salt och låt stå kallt till servering.
  4. Skiva torsk och lägg i en mixer med potatismjöl, äggvita, salt och cayenne. Kör till en smet.
  5. Krossa potatisen lätt och blanda med olja och flingsalt. Sätt in i ugn ca 15 minuter tills de är gyllene. Ta ut och blanda med hackad persilja.
  6. Värm olja i en panna och klicka ut fisksmeten. Stek tills de är gyllene på båda sidor.
  7. Stek haricots verts i margarin i en annan panna, strö över flingsalt.
  8. Servera fiskbiffarna med krossad potatis, haricots verts och remouladsås.

Anteckning

Det blir ännu godare, och du sparar tid, om du kokar potatisen kvällen innan och förvarar i kylen tills de ska krossas.