Foto av Fiskbiffar med krossad potatis och remoulade från WW ViktVäktarna

Fiskbiffar med krossad potatis och remoulade

9
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig vardagsmiddag med milda torskbiffar, krossad färskpotatis med persilja och flingsalt och så en hemmagjord remouladsås. Gott för hela familjen!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 32%

1½ msk

Gurka inlagd

10 skiva(or), finhackad

Bladpersilja

2 msk, hackad

Dill

2 msk, hackad

Dragon

1 tsk, torkad

Senap (dijon)

1 tsk, 1-2 tsk

Curry

1 krm

Torsk

500 g

Potatismjöl

2 msk

Äggvita

1 st

Cayennepeppar

1 krm

Rapsolja

2 tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Rapsolja

2 tsk

Haricots verts

180 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Blanda ihop fraiche, majonnäs, gurka, persilja, dill, dragon, senap och curry. Smaka av med lite salt och låt stå kallt till servering.
  4. Skiva torsk och lägg i en mixer med potatismjöl, äggvita, salt och cayenne. Kör till en smet.
  5. Krossa potatisen lätt och blanda med olja och flingsalt. Sätt in i ugn ca 15 minuter tills de är gyllene. Ta ut och blanda med hackad persilja.
  6. Värm olja i en panna och klicka ut fisksmeten. Stek tills de är gyllene på båda sidor.
  7. Stek haricots verts i margarin i en annan panna, strö över flingsalt.
  8. Servera fiskbiffarna med krossad potatis, haricots verts och remouladsås.