Foto av Fiskbiffar på surdegsbröd med het salsa från WW ViktVäktarna

Fiskbiffar på surdegsbröd med het salsa

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga fiskbiffar på rostat surdegsbröd toppat med en fräsch tomatsallad. Snabbt och gott!

Ingredienser

Kolja

600 g

Ägg

2 st

Citron

½ st

Purjolök

¼ medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Tomat

6 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Bladpersilja

3 msk, hackad

Lime

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or), surdeg

Sallad

70 g

Turkisk yoghurt 10%

4 msk

Instruktioner

  1. Skär fisk i bitar och lägg i en skål tillsammans med ägg. Riv i skal från citron. Skär purjolök i bitar och lägg i. Mixa till en grov färs. Krydda med salt och peppar.
  2. Forma till biffar och stek i olja i en panna.
  3. Hacka tomater. Finhacka chili och blanda med tomater och persilja. Pressa i lime och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta brödet i en torr stekpanna. Lägg på sallad, en klick yoghurt, fiskbiff och toppa med salsa.