Fiskcurry från Goa
10
Points®
Total tid
45 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Kokosbaserad het och syrlig fisk- och skaldjursgryta från Goa, som är både enkel att laga och full av imponerande smaker.
Ingredienser
Basmatiris okokt (100% fullkorn)
4 dl
Koriander
1½ msk, hela frön
Spiskummin
1 msk, hela frön
Lök
2 st, gul/gula
Vitlök
4 klyfta(or)
Ingefära
1 msk, färsk, riven
Rapsolja
2 tsk
Chili flakes
1 tsk
Gurkmeja
1 tsk
Rörsocker
1½ msk
Krossade tomater
500 g
Kokosmjölk, lätt
8 dl
Stjärnanis
2 st
Torsk
600 g
Skalade räkor
300 g, stora
Spenat, färsk
200 g
Koriander
1 knippe(n)