Foto av Fiskgryta med fänkål och morot från WW ViktVäktarna

Fiskgryta med fänkål och morot

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Fälkål och fisk är en älskad kombination. Här i en gryta serverad med potatis och haricot verts.

Ingredienser

Torsk

150 g

Schalottenlök

1 st

Fänkål

1 bit(ar)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1½ tsk

Tomatpuré

1 msk

Fiskbuljong

1½ dl

Vetemjöl

1 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Dill

1 msk

Potatis

3 st

Haricots verts

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Hacka lök, dela fänkål och morot i mindre bitar. Fräs det i olja i en gryta. Häll på buljong och tomatpuré, låt det puttra en liten stund. Lägg i fisken i bitar och sjud på svag värme ca 5 min. Vispa ut mjöl i mjölken och rör ner i grytan, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Strö över dill och servera med potatis och haricots verts.