Foto av Fiskgryta med smak av apelsin och ingefära från WW ViktVäktarna

Fiskgryta med smak av apelsin och ingefära

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lättlagad fiskgryta med paprika, minimajs och ingefära. Kan du motstå?

Ingredienser

Potatis

800 g

Torsk

600 g, eller annan vit fisk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora, eller gul lök

Paprika

2 st, gärna olika färg

Minimajs

200 g

Fraiche 5%

2 dl

Mjölk 0,5%

1½ dl

Apelsin

1 st, 3 msk saft

Ingefära

3 cm, färsk

Sambal oelek

1 tsk

Salt

½ tsk

Fiskbuljongtärning

½ st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatis. Skär fisken i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Skala och skiva löken och strimla paprikan. Lägg lök, paprika och minimajs på fisken.
  3. Vispa ihop fraiche, mjölk, apelsinsaft, riven ingefära, sambal och salt i en gryta. Låt koka upp och lägg i buljongtärningen och koka tills den löst sig. Häll det över fisken.
  4. Ställ in i ugn ca 20 minuter eller tills fisken är klar. Servera med pressad potatis och morötter.
  5. Tips! Gör potatismos eller servera med kokt ris. Purjolök passar också bra i fiskgrytan.