Foto av Fisklasagne från WW ViktVäktarna

Fisklasagne

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En spännande variant av lasagne med fisk, tomatsås och ostsås. Servera gärna med en god sallad!

Ingredienser

Torsk

500 g

Lök

2 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 msk

Fiskbuljongtärning

1 st

Krossade tomater

1 förp

Chilisås, tomat

1 msk

Timjan

1 tsk

Socker

2 krm

Lasagneplattor, färska

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ost riven 17%

2 dl

Basilika

1 tsk, torkad

Sallad

70 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Skala och hacka löken.
  3. Fräs lök i margarin. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, chilisås och timjan. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt puttra ca 10 min.
  4. Sjud upp matlagningsbas och riven ost så att osten smälter. Krydda med basilika.
  5. Lägg lite ostsås i botten på en ugnsform. Lägg på hälften av lasagneplattorna och lägg på den råa fisken. Häll på hälften av tomatsåsen och hälften av ostsåsen och lägg på ett nytt lager lasagneplattor och avsluta med resterande tomatsås och ostsås. Ställ in i ugn ca 20 min.
  6. Servera med sallad och tomater.

Anteckning

Använd gärna en lite mindre form så att lasagnen blir hög och fin.