Foto av Fiskpaket med chermoula från WW ViktVäktarna

Fiskpaket med chermoula

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Riktigt härliga och smakrika fiskpaket där smakerna får gotta ihop sig ordentligt när de bakas i ugnen. Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning som även passar till kyckling- och lammgrytor samt grillmat.

Ingredienser

Koriander

1 kruka(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Citron

½ st

Spiskummin

½ tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda, liten

Vatten

2 msk

Potatis

800 g

Torsk

600 g

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

2 medelstor(t)/medelstora

Citron

2 st, små

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Mixa koriander, persilja, pressad citron, spiskummin, vitlök, urkärnad chili och vatten tills det blir en nästan helt slät röra. Lägg hälften av chermoulan i en låg form, lägg på fisken och vänd den så att den täcks av röran.
  3. Koka potatis.
  4. Skiva lök, zucchini och en av citronerna tunt.
  5. Dra av fyra bitar av aluminiumfolie resp. fyra bitar av bakplåtspapper, ca 30 cm långa. Lägg en bit bakplåtspapper över varje foliebit.
  6. Fördela lika delar citronskivor, lök, zucchini, avrunna och sköljda kikärtor och fisk i varje paket. Vik sedan ihop bakplåtspappret och folien för att försluta.
  7. Lägg paketen på en ugnsplåt och ugnsstek i ca 20 min eller tills fisken är precis klar. Var försiktig när du öppnar paketen (ångan är varm).
  8. Servera med potatis, citronskivor och resterande chermoula.