Foto av Fisksoppa från WW ViktVäktarna

Fisksoppa

4
Point(s)
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tomatbaserad fisksoppa med chili och vitlök. Servera gärna med en bit nybakat bröd till.

Ingredienser

Paprika

3 st, röd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fiskbuljongtärning

1 st

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

5 dl

Krossade tomater

1 förp

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

1½ dl

Torsk

400 g

Chilipulver

1 krm

Instruktioner

  1. Strimla paprika och purjo, hacka vitlök och fräs i margarin i en stekpanna. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt grönsaker, tomatkross och grädde, låt det sjuda 5 min. Dela fisken i bitar och lägg ner i soppan, sjud ytterligare 5 min. Tillsätt friache och smaka av med chilipulver, salt och peppar. Tips! Servera som förrätt - räcker då till 8 personer.