ViktVäktarna - Fisksoppa

Fisksoppa

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tomatbaserad fisksoppa med saffran, paprika och vitlök. Servera gärna med en bit nybakat bröd till.

Ingredienser

Paprika

2 st, röd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Saffran

½ g

Cayennepeppar

1 krm

Vatten

5 dl

Krossade tomater

1 förp

Fiskbuljongtärning

1 st

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Fisktärningar 50% torsk 50% lax

600 g

Instruktioner

  1. Strimla paprika och purjo och hacka vitlök.
  2. Värm margarin i en gryta och fräs grönsakerna en stund under omrörning. Tillsätt saffran och låt fräsa med 30 sekunder undre omrörning. Tillsätt vatten, krossade tomater och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
  3. Tillsätt matlagningsbas, fraiche och låt bli varmt. Lägg ner fisken och låt sjuda tills fisken är klar, ca 3 minuter. Smaka av med salt och cayenne.