ViktVäktarna - Fisktacos med ärtröra

Fisktacos med ärtröra

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En skandinavisk variant på taco fylld med torsk, vitkålssallad och en ärtröra. Gott för alla åldrar!

Ingredienser

Gröna ärter

250 g

Olivolja

½ msk

Citron

1 st

Mynta

2 tsk, färsk

Vitkål

200 g

Paprika

1 st

Tortillabröd, fullkorn

4 medelstor(t)/medelstora

Torsk

600 g

Vetemjöl

1 dl

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Mixa ärtorna tillsammans med olivolja, rivet skal från en citron, citronsaft från en halv citron och mynta till en röra. Smaka av med salt och peppar.
  2. Finstrimla kål och paprika. Lägg i en skål, pressa över lite citron och knåda ihop tills vitkålen sjunkit ihop något. Krydda med salt och peppar.
  3. Värm tacobröden i en torr panna. Lägg över dem i en torr handduk efterhand som de blir klara.
  4. Skär fisken mindre bitar. Salta och vänd därefter i mjöl.
  5. Värm olja i en panna och stek fiskbitarna några i taget, 1-2 minuter per sida.
  6. Servera tortillabröden med vitkålssallad, fisk och ärtröra.