Foto av Fisktacos med mangosalsa från WW ViktVäktarna

Fisktacos med mangosalsa

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisktacos är en riktig höjdare som brukar gå hem hos de allra flesta. Detta är en mild variant som funkar för hela familjen, men är det någon som vill hetta till det är det gott att finhacka jalapeño och blanda ner i salsan eller bara toppa tacosen med.

Ingredienser

Torsk

600 g

Salladslök

1 st

Ingefära

1½ msk, finhackad

Lime

3 msk, pressad

Rörsocker

1½ tsk

Mango

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Tomat

2 st

Koriander

3 msk

Lime

½ st

Majstortillabröd

8 st, liten/litet

Sallad

4 dl

Fraiche 5%

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form och salta lätt.
  3. Finhacka salladslök och ingefära och blanda med pressad lime och socker. Toppa fisken med blandningen och lägg över folie. Sätt in i ugnen tills den är genombakad, ca 10-15 minuter.
  4. Tärna mango, finhacka lök och kärna ur och tärna tomat. Blanda ihop med hackad koriander och pressad lime.
  5. Stek tortillas i en torr panna och lägg direkt över i en kökshandduk.
  6. Ta ut fisken och skär upp i mindre bitar. Fyll tortillabröden med sallad, fisk, mangosalsa, fraiche och koriander och servera med limeklyftor.