Foto av Flädermarinerad lax med primörer från WW ViktVäktarna

Flädermarinerad lax med primörer

7
Points®
Total tid
3 tim 35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläder och mynta ger laxen en spännande och god smak. Serveras med en härlig grönsakssås.

Ingredienser

Lax

500 g

Saft (koncentrerad)

3 msk

Mynta

20 g, 1 knippe

Margarin flytande 80%

1 msk

Potatis

500 g, delikatess/färskpotatis

Morot

300 g

Sparris

250 g, 1 knippe

Mjölk 0,5%

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Fiskfond

2 tsk, 1-2 tsk

Senap (dijon)

1 msk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Instruktioner

  1. Lägg laxen på ett fat och ringla över saften. Krydda med salt och peppar. Strö över myntan. Täck med plastfolie och ställ kallt 2-3 tim. Koka potatis och morötter mjuka i lättsaltat vatten. Koka sparris i lättsaltat vatten. Låt potatis, morötter och sparris rinna av och dela sedan i mindre bitar. Koka upp mjölk, grädde, fond och senap till såsen. Vispa ner redning och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda några min. Blanda ner potatis och grönsaker, låt det bli varmt. Dela laxen i fyra bitar och stek i margarin. Servera laxen med grönsakssåsen.