Viktvaktarna - Flanksteksburgare med grillade grönsaker och chipotlemajonnäs

Flanksteksburgare med grillade grönsaker och chipotlemajonnäs

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa dessa grymt goda flanksteksburgare nästa gång det är grilldags! Både köttet och de grillade grönsakerna är smaksatta med en dry rub gjord på spiskummin och oregano, och som grädde på moset (eller snarare gojset på burgaren) är burgarna också fyllda med en chipotle- och koriandermajonnäs. Sa vi att de är grymt goda eller?

Ingredienser

Salt

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Spiskummin

1 tsk

Olivolja

½ msk

Paprika

1 st, gul

Lök

1 stor(t)/stora, rödlök

Flankstek

500 g

Majonnäs, lätt 30%

4 msk

Koriander

2 msk, hackad

Chipotlepasta

1 msk

Tomat

1 st, bifftomat

Hamburgerbröd, brioche

4 st

Instruktioner

  1. Blanda ihop salt, oregano och spiskummin.
  2. Skär paprikan i fyra bitar på längden och skär tjocka skivor av löken, pensla med olja och strö över hälften av kryddmixen. Strö över den andra hälften på köttet och grilla grönsaker och kött tills köttet är så klart du vill ha det (innertemp 56° för medium), ca 10 minuter. Låt vila 5 minuter innan köttet skärs upp tvärs över fibrerna.
  3. Blanda ihop majonnäs, hackad koriander och chipotlepasta.
  4. Skiva upp tomat och den grillade paprikan.
  5. Grilla insidan på bröden och fyll med chipotlemajonnäs, tomat, flankstek och de grillade grönsakerna.