Foto av Fläskfilé i kokosmjölk från WW ViktVäktarna

Fläskfilé i kokosmjölk

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild och krämig gryta med lite sting från sambal oelek som du så klart själv justerar mängden på beroende på hur stark mat du gillar. Ny vardagsbästis?

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Fläskfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ingefära

1 tsk, malen

Köttbuljongtärning

1 st

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Fraiche 5%

2 dl

Sambal oelek

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och dela morötter i grova bitar. Koka.
  3. Skiva purjolök och hacka vitlök. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
  4. Värm margarin i en djup panna och bryn köttet. Salta och peppra och lägg åt sidan. Fräs purjolök och vitlök i några minuter i samma panna. Tillsätt ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och fraiche.
  5. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Låt puttra tills köttet är klart. Smaksätt med sambal oelek, salt och peppar.
  6. Servera med ris och kokta morötter.

Anteckning

Ska du inte använda resterande kokosmjölk i veckan går den fint att frysa in. Den kan skikta sig något men funkar bra i en gryta vid ett senare tillfälle, t ex nästa gång du blir sugen på denna.