ViktVäktarna - Fläskfilé med rostade grönsaker och äppelcidersås

Fläskfilé med rostade grönsaker och äppelcidersås

11
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt i ett-mat i sin bästa form! Fläskfile, äpple, sötpotatis och lök smaksatt med vitlök och salvia och sedan serverat med en äppelcidersås. En riktig fin söndagsmiddag.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

½ tsk

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, syrliga

Lök

1 st, röd/röda

Sötpotatis okokt

800 g

Vitlök

5 klyfta(or)

Salvia

1 msk

Kryddpeppar

¾ tsk

Olivolja

2 tsk

Äppelcidervinäger

2 msk

Läsk

2 dl, äppelcider

Smör

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klappa köttet torrt med ett hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och skiva äpple och lök. Skala och tärna sötpotatis. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Hacka salvia. Lägg över i en bunke och blanda med lite salt, kryddpeppar och hälften av oljan.
  4. Värm resterande olja i en ugnsfast panna och bryn köttet runt om. Placera ut grönsakerna runt om och sätt in i ugnen tills köttet är genomstek (innertemperatur på 65-67°), ca 30-35 minuter.
  5. Lägg upp grönsakerna på ett serveringsfat. Lägg köttet på en skärbräda och låt det vila under tiden du gör såsen.
  6. Häll vinäger i pannan och värm på spisen. Tillsätt cider och koka tills den tjocknat något. Tillsätt smör och låt det smälta.
  7. Skär upp köttet och lägg på fatet med grönsakerna och ringla över såsen.