Foto av Fläskfilé sinkadus från WW ViktVäktarna

Fläskfilé sinkadus

11
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé, rökt skinka, champinjoner och tomat i en vitlöks- och senapsdoftande sås, gratinerat med ost. Så gott så att man nästan smäller av!

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Rapsolja

1 msk

Champinjoner

250 g

Tomat

6 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Skinka

150 g, rökt

Senap

2 msk, grovkornig

Vitlökspulver

2 krm

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Ost riven 17%

1 dl

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn i olja på båda sidor i en stekpanna.
  3. Skiva champinjoner och bryn i samma panna.
  4. Skiva tomater. Smörj en ugnsfast form med margarin och täck botten och sidor med tomatskivorna. Lägg på fläskfilé och svamp. Skär skinkan i tärningar och lägg i.
  5. Hetta upp stekpannan och tillsätt senap, vitlökspulver och matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i formen och strö över ost. Gratinera i ugn i ca 15-20 minuter.
  6. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.