ViktVäktarna - Fläskfilé i sötsur sås

Fläskfilé i sötsur sås

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé i sötsur sås, fullproppad med smak, är en riktig favoriträtt! Komplex smak, utan ett komplicerat recept.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Fläskfilé

600 g

Jordnötsolja

1 msk

Stjärnanis

1 tsk, malen

Fänkålsfrön

1 tsk, malda

Kryddnejlika

½ tsk, malen

Kanel

1 tsk

Vitpeppar

½ tsk

Lök

½ st, röd/röda

Paprika

1 st

Ingefära

8 cm, färsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Majsmjöl

2 tsk

Japansk soja

3 msk

Ananas, konserverad i juice

2 dl, krossad

Balsamvinäger

2 msk

Romansallad

1 st

Koriander

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär fläskfilén i 2 cm-stora tärningar och blanda ihop med hälften av oljan i en skål.
  3. Blanda ihop stjärnanis, fänkålsfrön, kanel, kryddnejlika och vitpeppar. Blanda ner i köttet.
  4. Skala och skär rödlök och paprika i 2 cm-stora bitar. Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Skiva chili tunt.
  5. Hetta upp resterande olja och stek kött, rödlök och paprika på hög värme. Lägg i ingefära, vitlök, chili och pudra över majsmjöl. Sänk värmen och häll i soja, ananas och vinäger. Spä såsen med lite vatten och låt sjuda ett par minuter.
  6. Servera fläskfilén med ris, grovskuren romansallad och koriander.