Foto av Fläskfilé i spenat från WW ViktVäktarna

Fläskfilé i spenat

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé är enkelt att tillaga och tillsammans med risoni och spenat med kryddor blir denna middagsrätt svår att motstå.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

½ dl

Bladspenat

200 g, fryst

Schalottenlök

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Fläskfilé

150 g

Rapsolja

1 tsk

Japansk soja

1 msk

Lime

½ st, pressad saft

Instruktioner

  1. Koka risonin. Tina spenaten. Skala och strimla lök. Kärna ur och skär chilin i ringar. Skiva filén och stek i olja på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs lök, ½ chili och spenat ca 5 min under omrörning. Blanda sedan ner fläskfilén tillsammans med soja, pressad lime och smaka av med salt och peppar. Strö över lite chili och servera med risoni,