Foto av Fläskfilé med ananas och mango från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med ananas och mango

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddig fläskfilé med en touch av frukt. Ananasen och mangon gör denna rätt extra saftig.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Fläskfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Salladslök

4 st

Paprika

1 st, röd

Ananas

½ st

Mango

1 st

Vetemjöl

1 msk

Vatten

2 dl

Curry

3 tsk, 2-3 tsk

Spiskummin

1 tsk

Mango chutney

1 msk

Persilja

¾ knippe(n), bladpersilja

Instruktioner

  1. Koka ris. Skär filén i 1 cm tjocka skivor. Strimla lök och salladslök. Kärna ur och strimla paprika. Skala och skär ananas och mango i bitar. Bryn filébitarna i margarin på båda sidor några minuter. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs lök och paprika. Krydda med curry, spiskummin, salt och peppar. Pudra över mjöl och rör om. Häll på vatten och koka upp under omrörning. Lägg i filébitarna, ananas och mango. Låt det sjuda några min. Smaka av med mango chutney och ev med curry, salt och peppar. Vänd ner salladslöken, strö över persilja och servera med ris och sallad. Tips! Strö över rostade cashewnötter.