Foto av Fläskfilé med lättstekt frukt och ris från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med lättstekt frukt och ris

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En spännande, fruktig rätt med banan och ananas, som ger god smak åt fläskfilén. Suverän rätt när man vill äta något annorlunda!

Ingredienser

Fläskfilé

125 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ananas, konserverad i juice

1 skiva(or)

Banan

½ st

Grönpeppar

1 krm, 2-3 korn

Hönsbuljong

1½ dl

Vitvinsvinäger

½ tsk

Japansk soja

½ tsk

Honung, flytande

1 tsk

Ingefära

1 krm, malen

Ris, kokt

1½ dl

Gröna bönor

150 g

Instruktioner

  1. Krydda filén med salt, peppar och malen ingefära. Grilla den på galler i ugn eller grillpanna. Dela ananasen i bitar och skiva bananen. Smält margarinet i en stepanna, stek frukten lite lätt, krydda med krossad grönpeppar. Blanda buljong, vinäger, soja och honung, häll det över frukten. Låt det koka upp. Servera filén med frukt, ris och bönor.