Foto av Fläskfilé med potatis- och avokadosallad från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med potatis- och avokadosallad

14
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch sommarsallad serveras bäst till denna grillade fläskfilé med smak av tabasco och vitlök.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Rörsocker

1 msk

Tabasco

5 droppe(ar)

Rapsolja

2 msk

Färskpotatis

600 g

Avokado

2 liten(t)/små

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Sallad

35 g

Olivolja

2 msk

Citron

½ st

Dill

2 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen ca 20 min. Putsa filén. Blanda samman vitlök, socker, tabasco och olja och pensla den på filén, krydda med salt och peppar. Grilla den på grill eller i ugn. Dela potatisen i mindre bitar, lägg i en skål. Skala och dela avokadon, skär den i mindre bitar. Strimla purjon och lägg i skålen tillsammans med avokado, purjo, sallad, olivolja citron och dill. Rör om försiktigt och smaka av med salt och peppar. Skiva upp filén och servera med salladen