Foto av Fläskfilé på potatisbädd från WW ViktVäktarna

Fläskfilé på potatisbädd

11
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé och potatis med både tomat och ananas gör denna gratäng festlig och god, till både vardag och fest.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Potatis

10 st

Ost riven 17%

1 dl

Persilja

1 msk, eller salladslök

Margarin 80%

25 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilisås, tomat

2 msk

Tomat

8 st

Ananas, konserverad i juice

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Bryn filén runt om i 1 tsk margarin, krydda med salt och vitpeppar. Efterstek 15 min under lock, låt sedan vila. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Skala och skär potatisen tunt, varva potatis och ost i en ugnsform. Häll skyn från filén över potatisen. Stek i ugn 225°, ca 30 min. Skär filén i 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg i en rad på potatisen. Blanda margarin, pressad vitlök och chilisås, klicka över filén. Snitta ett kryss i tomaterna, dekorera med dessa längs kanterna. Lägg ananasbitar mellan varje tomat. Gratinera i ugn 250° 10 min. Strö över hackad färsk persilja innan servering. Servera med sallad och kokt broccoli.