ViktVäktarna - Fläskkotlett i balsamico- och timjansås

Fläskkotlett i balsamico- och timjansås

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotlett i en balsamico- och timjansås serverad med potatis och haricots verts funkar lika fint en vardag som en söndagsmiddag!

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vatten

1 dl

Balsamvinäger

2 msk

Kycklingbuljongtärning

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

½ tsk, torkad

Rapsolja

1 tsk

Haricots verts

200 g

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Strimla köttet.
  3. Värm olja i en panna och stek köttet tills det har fått fin färg. Sänk värmen och häll på matlagningsbas, vatten och vinäger. Smula ner buljongtärning, pressa ner vitlöksklyfta och krydda med timjan. Rör om och låt sjuda på svag värme tills buljongtärningen lösts upp och köttet är klart, ca 10 minuter.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek bönorna tills de fått lite färg. Strö över lite flingsalt.
  5. Pressa potatisen och servera den tillsammans med köttet, såsen och de stekta bönorna.