Foto av Fläskkotlett med svamp- och konjakssås från WW ViktVäktarna

Fläskkotlett med svamp- och konjakssås

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Konjaksflamberade kotletter är kanske inget för vardagen men varför inte imponera på middagsbjudningen? Både festligt och gott.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g, gärna fjärilskotlett

Lök

1 st, gul/gula

Svamp

250 g, gärna blandade sorter

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Kryddpeppar

½ krm

Vitpeppar

½ krm

Grillkrydda

1 krm

Paprikapulver

1 krm

Worcestershiresås

1 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Cognac 40%

30 ml

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  2. Stek lök och svamp 1 tsk margarin.
  3. Krydda kotletterna och stek dem i resterande margarin. Tillsätt lök, svamp, worchestersås och senap. Häll på konjaken och flambera.
  4. Tillsätt paprikapulver och grädde. Låt bli varmt och servera med pasta.