ViktVäktarna - Fläskkotlett med rotfruktslåda

Fläskkotlett med rotfruktslåda

8
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt fläskkotlett med en vitlöks- och timjandoftande rotfruktslåda.

Ingredienser

Potatis

400 g

Rotselleri

200 g

Palsternacka

100 g

Morot

100 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

4 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Timjan

2 msk, finhackad

Olivolja

2 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva rotfrukter och lök tunt och lägg i en ugnsfast form smord med olja.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Pressa i vitlök och blanda ner finhackad timjan, salt och peppar och häll över rotfrukterna. Sätt in i ugnen tills rotfrukterna är mjuka, ca 60-90 minuter beroende på form och tjocklek på skivorna.
  4. Värm olja i en panna och stek köttet. Krydda med salt och peppar och servera med gratängen.