ViktVäktarna - Fläskkotlett med vita bönor i spenatsås

Fläskkotlett med vita bönor i spenatsås

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotletter serverade med krämiga vita bönor är toppen som vardagsmiddag!

Ingredienser

Cannellinibönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Spenat, färsk

100 g

Vatten

2 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Mjölk 0,5%

2 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Mosa sköljda och avrunna cannellinibönor lätt med en gaffel. Skala och strimla lök. Skala och finhacka vitlök.
  2. Hetta upp olja i en panna och stek löken på medelhög värme tills den mjuknat. Blanda ner vitlöken och stek vidare ca 1 minut.
  3. Häll på vatten och lägg i smulad buljongtärning, de mosade bönorna och sköljda och avrunna vita bönor. Rör runt ordentligt. Blanda ner spenaten och låt sjuda under lock 2-3 minuter. Blanda ner mjölk och vinäger och smaka av med salt och peppar.
  4. Salta och peppra köttet.
  5. Hetta upp olja i en panna och bryn kotletterna tills de är helt genomstekta, ca 5 minuter på varje sida.
  6. Skiva upp kotletterna och servera tillsammans med vita bönor i spenatsås.