ViktVäktarna - Fläskytterfilé med potatis

Fläskytterfilé med potatis

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
”Söndagsmiddag för den late”, skulle vi lika gärna kunnat ha döpt denna rätt till, men vem hade velat identifiera sig som den late? Därför fick den ett annat namn och nu hoppas vi att ni är många som vill sätta tänderna i den. För den är både snabb och enkel, men lika god för det!

Ingredienser

Potatis

800 g

Haricots verts

150 g

Fläskytterfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttbuljongtärning

½ st

Gelé

½ msk, svartvinbärsgelé

Instruktioner

  1. Koka potatis. Blanda ner haricots verts när bara någon minut återstår.
  2. Skär upp kött och krydda med salt och peppar.
  3. Värm margarin i en panna och stek köttet tills det är genomstekt och gyllene. Häll på matlagningsbas och lägg i buljongtärning. Smaka av med lite peppar och gelé.
  4. Servera köttet med såsen, potatis och haricots verts.