[{"type":"span","children":[{"text":"Kom igång redan idag"}]}]
Nå dina mål i vinter med rutiner som håller i längden!
Foto av Fläskytterfilé i teriyakisås från WW ViktVäktarna

Fläskytterfilé i teriyakisås

10
Point(s)
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskytterfilé som får tillagas länge i en smakrik och krämig teriyakisås i ugnen blir OTROLIGT gott! Och dessutom busenkelt!

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Kinesisk soja

1½ msk

Teriyakisås

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Sambal oelek

1 tsk

Potatis

800 g

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär fläskytterfilén i ca 1 cm-tjocka skivor och i en ugnsfast form. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop matlagningsbas, fraiche, soja, teriyakisås, finriven vitlök och sambal oelek. Häll över köttet. Sätt in i ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
  4. Koka potatis och broccoli.
  5. Pressa potatisen och servera med köttet, såsen och broccolin.

Anteckning

Det är gott att servera lite gelé till.