Foto av Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås från WW ViktVäktarna

Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskytterfilé med rotfrukter och en suverän pepparsås med härliga toner av vanilj. Perfekt till nästa lördagsmys!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rödbetor, färska

2 st

Morot

250 g

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Schalottenlök

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Kalvfond

2 tsk, 1-2 tsk

Peppar

2 tsk, pepparmix

Vaniljstång

1 st

Fläskytterfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatis, rödbetor, morötter och palsternackor. Skär potatis och rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över oljan, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 30-40 min. Ta ut och rör med jämna mellanrum. Skär morötter och palsternackor i stavar och lägg i ugnsformen med potatis och rotfrukter när det återstår ca en kvart.
  3. Skala och hacka löken, bryn glansig i margarin. Häll i matlagningsbas, fond och pepparmix. Lägg i en hel vaniljstång. Låt puttra på svag värme på spisen under lock.
  4. Skiva fläskytterfilén och bryn skivorna i margarin. Lägg skivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 7 min.
  5. Servera köttet med pepparsåsen (släng vaniljstången), ugnsrostad potatis och rotfrukter.