Foto av Flygande Jacob med ananas från WW ViktVäktarna

Flygande Jacob med ananas

13 - 15
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En flygande Jacob som vi, utöver de klassiska ingredienserna kyckling, bacon, jordnötter och banan, fyllt med ananas och paprika. Och så har vi bytt det vanliga riset mot havreris. Mums filibabba, säger vi!

Ingredienser

Havreris, okokt

2 dl

Bacon

50 g

Kyckling grillad utan skinn

1 st, vikt avser ätlig del

Paprika

2 st

Ananas, konserverad i juice

150 g, 100 g frukt + ½ dl spad

Banan

2 st

Jordnötter, salta

3 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Sambal oelek

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en ugnsfast form.
  3. Strimla bacon och stek knaprigt i en torr panna. Lägg över på en bit hushållspapper.
  4. Ta av skinnet från kycklingen och plocka av köttet. Fördela köttet över havreriset i formen.
  5. Dela paprika och ananas i mindre bitar och skiva banan. Lägg på kycklingen tillsammans med bacon och jordnötterna.
  6. Blanda matlagningsbas med sambal och ½ dl av ananasspadet. Smaka av med salt och peppar. Häll över formen och sätt in i ugnen ca 20 minuter.